Meny pilegrimsleden.no

Internasjonal pressetur - kan nå ut til 50 millioner lesere

Interessen for Pilegrimsleden øker stadig. Denne gangen er det amerikanere og briter som er i ferd med å oppdage leden.

I samarbeid med Innovasjon Norge Reiseliv har Nasjonalt pilegrimssenter hatt med seg tre amerikanske og tre britiske journalister på Pilegrimsleden fra Hamar til Trondheim. Fra USA deltok tre reiselivsbloggere og fra Storbritannia deltok journalister fra The Telegraph, The Guardian og The Financial Times. Samlet har journalistene og bloggerne en potensiell rekkevidde til 50 millioner lesere.

En av journalistene, Phoebe Smith fra The Guardian, er i ekstase over å ha fått oppleve Pilegrimsleden. Hun har stor tro på at Pilegrimsledens popularitet vil øke over hele verden.

- Pilegrimsleden er jo en natursti i verdensklasse, så hvorfor skal Norge holde dette for seg selv? Det har vært helt fantastisk å få oppleve naturskjønnheten som Norge har på denne måten. Jeg er også imponert over vennligheten og gjestfriheten jeg har vært vitne til på veien. Det har gitt meg mye inspirasjon, forteller den britiske journalisten til Adresseavisen.

Turleder og kommunikasjonsansvarlig Trine Neumann-Larsen ønsker journalistene velkommen på tur og pilegrimspass deles ut.

Turlederne Trine Neumann-Larsen og Mattias Jansson fra Nasjonalt pilegrimssenter er storfornøyde med journalistenes respons. De påpeker at det ligger mye arbeid bak en slik pressetur og roser overnattingstedene, kirkene og de regionale pilegrimssentrene langs Gudbrandsdalsleden.

- Vi har hatt med oss flotte journalister fra USA og Storbritannia som vi ser har kost seg med pilegrimsopplevelsene vi har hatt underveis. Vertskapene som har tatt oss i mot har vært formidable, og det er en stor glede å få lov til å bidra til at kulturarven Pilegrimsleden, og alt den har å by på, blir kjent ute i den store verden, sier Neumann-Larsen.

Neumann-Larsen roser også det gode samarbeidet med Innovasjon Norge Reiseliv, og fremhever spesielt arbeidet som Innovasjon Norges kontorer i USA og Storbritannia har gjort for å få så dyktige og anerkjente medier til å fatte interesse for Pilegrimsleden.

Flere artikler er allerede publisert etter presseturen. De kan leses her:

The Ultimate guide to hiking the St. Olav Ways - Matador Network Why Walk the St. Olav Ways - Ottsworld.com