Meny pilegrimsleden.no

Pilegrimsleden skaper begeistring i Tyskland

Pilegrimsleden - eller St. Olavsweg - fikk god omtale i tyske medier i 2015, både i nasjonale aviser og TV. Kombinasjonen av pilegrimsvandring og norsk natur appellerer til det tyske folk.

I følge studier om tyskeres reisevaner er nemlig behovet for ro et av de viktigste faktorene når de velger ferien sin. Da er det kanskje ikke så rart at Pilegrimsleden – kjent som St. Olavsweg eller Olavsweg i Tyskland - har en så sterk appell hos det tyske folk. I 2015 ble Pilegrimsleden portrettert i en stor tysk/fransk TV-serie ved navn Wanderlust - Europe's Most Beautiful Hiking Paths (se smakebit nederst i artikkelen). Der er Pilegrimsleden i selskap med kjente vandringsdestinasjoner i Europa, som eneste representant fra Skandinavia. Det gjør oss stolte! Serien ble sendt på TV-kanalen ARTE i Tyskland, men også i Frankrike, Belgia, Sveits og flere europeiske land. Gudbrandsdalsleden var den valgte led i programmet, og episoden fokuserte på strekningen Lillehammer – Trondheim.

Pilegrimsleden ble også omtalt i de største tyske avisene med overskrifter som Pilgern im land der Trolle (pilegrimsvandring i Trollets rike) og Auf dem Königsweg (På Kongevegen). For en nærmere titt på pressedekningen, gå til Presseklipp (internlink).

Denne type pressedekning skjer ikke av seg selv, men er et resultat av godt samarbeid mellom flere aktører. Nasjonalt pilegrimssenter har samarbeidet godt med Visit Norway og destinasjonsselskapene, og i tillegg finnes det mange bidragsytere langs leden som skaper innholdet. Den regionale kunnskapen og nettverket de regionale pilegrimssentrene har opparbeidet gjennom årene har vist seg uvurderlig i pressearbeidet vårt. Fylkeskommunene er en viktig ressurs for å få realisert større TV-produksjoner, og kommunene har også vært gode samarbeidsparter.

Pilegrimsleden – St. Olavsvegene til Trondheim er en spennende kulturarv, med varierende naturopplevelsene på de ulike ledene. Allikevel ser vi at det aller viktigste, og det som skaper de gode opplevelsene for pilegrimen, er menneskene og vertskapet pilegrimene møter på sin vandring. Det prøver vi å synliggjøre når vi legger til rette for presseturer eller TV-innspillinger, og vi er svært takknemlige for alle de flotte menneskene som stiller opp og viser hva vi har å by på!

Sommeren 2016 er en ny pilegrimssesong på gang, med nye presseaktviteter. Vi skal ta imot journalistene, og gleder oss til å vise mer av hva som kan oppleves på Pilegrimsleden.

For et innblikk i hva vi formidler av Pilegrimsleden i internasjonale medier, ta en titt på traileren til Wanderlust! - Europe's Most Beautiful Hiking Paths: