Meny pilegrimsleden.no

«Pressesesongen» er i gang på Pilegrimsleden

Mens pilegrimssesongen nærmer seg med stormskritt, er «pressesesongen» allerede i gang. I dag har Nasjonalt pilegrimssenter, i samarbeid med Trøndelag Reiseliv og Visit Norway, tatt journalister fra Tyskland og Østerrike med på en pilegrimsvandring i vårsola.

Turen ble lagt til St. Olavsleden i flotte omgivelser langs Trondheimsfjorden, for å avsluttes foran «nullsteinen» ved Nidarosdomen. Her overtok våre gode kollegaer, formidlere ved Nidaros Domkirke Restaureringsarbeider, som tar journalistene med inn i pilegrimsmålet, Nidarosdomen. Slik klarer vi sammen å levere på en autentisk opplevelse av Pilegrimsleden, samt god historisk formidling i katedralen.

-Pressearbeid er alfa omega for arbeidet med å gjøre Pilegrimsleden kjent ute i verdenen, sier Trine Neumann-Larsen, kommunikasjons- og markedsføringsansvarlig ved Nasjonalt pilegrimssenter.

Hun forteller om en generell begeistring for Pilegrimsleden i internasjonal media, og at forespørslene om presseturer øker for hvert år. Gjennom sesongen vil Nasjonalt pilegrimssenter fortsette sitt pressesamarbeid med Visit Norway og destinasjonsselskaper med Pilegrimsleden i sin region, og flere presseturer står for tur.

Ta en titt på resultater fra tidligere presseturer her:

National Geographic, Spania Travelbook, Tyskland NRK P2, Friluftsmagasinet