Meny pilegrimsleden.no

Kurskveld for pilegrimsverter på Nidaros pilegrimsgård

Pilegrimsfelleskapet St. Olav (PSO) har behov for frivillige til å jobbe som pilegrimsverter på Nidaros Pilegrimsgård sommeren 2016. Vil du være med å bidra til godt verskap for pilegrimer fra alle verdenshjørner?

Som pilegrimsvert vil du treffe pilegrimer i alle aldre fra forskjellige land og med forskjellig bakgrunn. Du får også mange hyggelige arbeidsvenner blant de frivillige som er opptatt av å gi pilegrimene en god opplevelse når de kommer fram til målet Nidarosdomen og pilegrimsbyen Trondheim. Vi vil at alle pilegrimer skal føle seg godt tatt imot og møte en vennlig person som har tid til å slå av en prat etter en lang vandring.

Pilegrimsmottaket på Nidaros Pilegrimsgård er åpent hver dag kl 15-18. Under Olavsfestdagene har kontoret lengre åpningstider. Til vanlig er kontoret bemannet med 1- 2 frivillige pilegrimsverter. Som pilegrimsvert registrerer du pilegrimer, skriver ut Olavsbrev til dem som har gått minst de siste 10 milene inn mot Nidaros og stempler pilegrimspass. Hvis du ønsker, får du også anledning til å lede eller delta på samlinger med pilegrimer.

For å jobbe som pilegrimsvert ønsker vi at du er over 18 år. Du kan jobbe som frivillig de dager du har mulighet innenfor datoene 15.juni -15.september. 5 vakter er et minimum.

Kurskvelder for pilegrimsverter.

Du er velkommen til å delta i kurs for pilegrimsverter på Nidaros pilegrimsgård.
Tid: Torsdagkvelder kl 18 – 21. Datoer: 31 mars og 28 april.
Hvis du ikke har anledning til å delta alle kurskvelder, kan du melde deg på enkeltkvelder.

Påmelding
Hvis du synes det høres interessant å være pilegrimsvert, tar du kontakt for å melde deg på til å delta i våre kurskvelder.

Gunnar Prytz Leland
Pilegrimsfelleskapet St. Olav (PSO), gunnar.prytz@hotmail.com mob 48 19 91 73.