Meny pilegrimsleden.no

Pilegrimsvandring Trondheim - Sarpsborg

Sommeren 2015 gikk Mona-Elise Wirkola fra Sarpsborg til Trondheim for å overlevere pilegrimsstaven. Nå skal staven tilbake, og du kan være med på vandringen!

Sarpsborg - byen som ble dannet av Olav den Hellige i 1016 - feirer i år seg selv, og som en del av Sarpsborgs 1000-årsjubileum skal staven vandres hjem igjen, og i motsetning til sist gang den var på tur, skal oppgaven nå fordeles på flere.

Pilegrimskoordinator Mona-Elise Wirkola søker deg som synes dette høres interessant ut, og som vil oppleve store deler av Pilegrimsleden og alt den har å by på av variert natur, menneskemøter og severdigheter. Starten går 13. juni fra Trondheim, og ender i Sarpsborg 28. juli. Hver etappe varer i en uke, bortsett fra den siste som er noe lengre.

Pilegrimsleden gjennom Østfold går i et frodig kulturlandskap. Her red Olav den Hellige og hans menn. Her vandret Hans Nielsen Hauge gjennom bygdene. Og her går dagens vandrere i undring, samtale, stillhet og nysgjerrighet. Sarpsborg løfter frem pilegrimsvandring som en berikende aktivitet, og paraplyen over årets vandring har vi valgt å kalle ”Mangfold til 1000”.

Ta kontakt med Mona-Elise Wirkola på hei@mellomrommet.com eller tlf: 917 63 437 innen utgangen av mars for mer informasjon.